Moodys: EUs kreditværdighed er helt i bund
Det amerikanske kreditvurderingsselskab Moody's giver Europa et hak i tuden. Foto: Ferdinand Ostrop / POLFOTO
Alle lande i EU er udsatte på grund af gældskrisen i Sydeuropa, mener det amerikanske kreditvurderingsfirma Moody's.

Kreditvurderingsbureauet Moody's har i dag meldt ud i en kommentar, at de europæiske landes kreditværdighed er kraftigt truet. Det er de gældsplagede i Syderuopa, som ifølge firmaet smitter af på det økonomiske miljø i resten af unionen.

"Den fortsat hastige eskalering i Euro-zonens stats- og bankkreditkrise truer kreditværdigheden af alle europæiske statsobligationer," står der i kommentaren fra Moody's.

"Der er en mangel på politiske tiltag, som kan stabilisere markedsvilkårene på den korte bane. Derfor vil kreditrisikoen fortsætte med at stige."

Bureauet mener, Euro-zonen kan undgå statsbankerotter, men selv om dette scenarie er positivt, så kan det stadig føre til meget negative kreditvurderinger af mange af de europæiske lande.

"Dette vil formentlig betyde, at disse lande vil få en kreditvurdering på det spekulative niveau," skriver Moody's.

Den seneste tid har Italien haft store problemer, efter kreditmarkederne har mistet tillid til landets statsobligationer. Derfor kan Italien kun låne på de internationale markeder til en syvprocentsrente, hvilket presser italienernes nu trængte økonomi.

Den Internationale Valutafond (IMF) menes at stå klar med en hjælpepakke til Italien på 600 milliarder Euro (4.462 milliarder danske kroner), hvis landet kommer i yderligere bekneb med gælden.

Kilde: New York Times