Mørkøvs Katusha får sin dom tirsdag
Cykelholdet Katusha med Michael Mørkøv i staben, får tirsdag besked om, hvorvidt en karantæne venter.

Den Internationale Cykelunion, UCI, beslutter i løbet af tirsdag, om den danske cykelrytter Michael Mørkøv må finde sig i, at hans sæsonindledning får et ufrivilligt afbræk.

Mørkøvs nye russiske cykelhold Katusha risikerer nemlig en karantæne på mellem 15 og 45 dage, fordi holdet midt i januar fik sin anden dopingsag indenfor 12 måneder.

Russeren Eduard Vorganov blev testet positiv for stoffet meldonium den 14. januar, og han fulgte dermed oveni italieneren Luca Paolini, som blev taget for kokain efter Tour de France sidste sommer.

- Der kommer en afgørelse i løbet af få timer. Jeg vil gerne understrege, at det ikke er præsidentens beslutning, men en uafhængig beslutning taget af disciplinærkomitéen, siger UCI-præsident Brian Cookson tirsdag formiddag til hjemmesiden Cyclingnews.

UCI-præsidenten understreger dog, at afgørelsen ikke får indflydelse på det igangværende Tour of Qatar. Hvis holdet får karantæne, må det dog gerne køre Tour of Qatar færdig.

Michael Mørkøv var med til at køre sin holdkaptajn, nordmanden Alexander Kristoff frem til en femteplads mandag. Etapen blev vundet af englænderen Mark Cavendish.

I tilfælde af en kortere karantæne misser Katusha brostensløb som Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne, som begge køres i slutningen af februar.

Bliver karantænen op mod 45 dage, risikerer holdet også at gå glip af vigtige etapeløb som Paris-Nice og Tirreno-Adriatico.

/ritzau/