Mørkøvs frygt: Sprintere kan spolere drømmen
Saxo Bank-Tinkoff Banks udbryderkonge Michael Mørkøv frygter, at dagens etape bliver en sprinteretape.

Michael Mørkøv har store følelser for dagens 217 kilometer lange etape i Tour de France, fordi det i dag er fem år siden, at hans far døde.

Den danske cykelrytter håber, at han kan mindes sin far med et stort resultat. Men efter fredagens etape frygter han, at sprinterholdene vil ødelægge planen.

- Jeg vil prøve, hvad jeg kan. Men nu fik udbruddet lov at køre hjem i dag (fredag), og derfor vil jeg tro, at chancerne er mindre, så derfor bliver det nok mest en sprinteretape, siger Michael Mørkøv.

23 kilometer fra mål kommer en hård bakke, der stiger med 10 procent.

- Jeg har ikke kigget så detaljeret på det, men jeg ved, at der er en enkelt kategori-3-stigning, og jeg vil sige det sådan, at hvis jeg kan komme af sted, og et udbrud holder hjem, så kan jeg også godt overleve sådan en stigning.

- Hvis det er, så skal jeg af sted fra starten og så må jeg håbe på, at sprinterholdene giver op. Det kommer an på, hvordan feltet tackler det, men jeg tror desværre, at det bliver en sprinteretape, siger Mørkøv.

Flere af Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytterne har frit spil til at forsøge sig med udbrud bortset fra Chris Anker Sørensen, som skal spare sig til de kommende udfordringer i Pyrenæerne.

Holdejer Bjarne Riis mener, at der vil være mange andre i samme situation, fordi det er bastilledag.

- Jeg tror, at Michael er motiveret til den etape, men mon ikke der er 50 franskmand, som også er motiverede for at vinde? Det tror jeg.

- Jeg kender godt den sidste stigning, og den er absolut ikke nem. Den er ikke så lang, men den er meget stejl.

Kan Mørkøv komme over den?

- Det kommer an på, om han sidder i et udbrud og hvem, han sidder med. Det kan også ende i en massespurt, siger Bjarne Riis.

/ritzau/