Mørkøv var på vild jagt efter bjergtrøjen
Efter onsdagens første bjergspurt lagde Michael Mørkøv vilde planer om at generobre bjergtrøjen i Touren.

Udbryderkongen Michael Mørkøv havde en vild plan med sit udbrud på onsdagens 10. etape.

Han vandt dagens første bjergspurt, og derefter fik han pludselig lyst til at generobre Tourens bjergtrøje, som han havde båret i løbets første uge, mens bjergene snarere var bakker. Efter bjergspurten onsdag kom gløden igen op i Mørkøv.

- Jeg vidste på daværende tidspunkt ikke, hvad der ville ske på den lange stigning. Hvis det nu blev taktisk, og jeg kunne sidde med, så kunne jeg måske med en top-3 på toppen sikre mig bjergtrøjen en dag mere.

- Det ville være værd at gå efter, siger Michael Mørkøv.

Danskeren vandt første bjergspurt foran Astana-rytteren Andriy Grivko, som han tidligere har været i udbrud med samt Jens Voigt, som også ligger godt til i bjergkonkurrencen.

Målet med spurten ved den første kategori-2-stigning var også at stjæle point fra de andre.

- Det er både godt for mig selv at få nogle bjergpoint, men jeg tager også pointene fra Chris' konkurrenter i bjergtrøjen. Så der er ikke er nogen, der kommer for langt foran, siger Mørkøv.

Danskerens egentlig plan for etapen var dog at køre med om sejren. Men det viste sig umuligt blandt andet på grund af sammensætning af den gruppe, der stak af fra feltet.

- Mit mål var at komme af sted i et udbrud, der kunne holde til mål, og det optimale for mig ville helt sikkert være, hvis det havde været en gruppe med 6-8 mand, og nogle ryttere, som jeg kunne følge opad.

- Desværre kommer vi af sted i et stjernespækket udbrud. Det er ærgerligt. Der sad både en håndfuld ryttere, der er bedre, end jeg er opad, og der sad en håndfuld ryttere, der er hurtigere, end jeg er på stregen. Det var hårde odds, siger Mørkøv.

Saxo Bank-rytteren føler bjergbenene vokser og vokser efter Tourens første 10 etaper.

- Jeg følte mig godt kørende på det første bjerg, og så længe procenterne er under 7-8 stykker, går det godt. Jeg kunne rimelig nemt vinde den bjergspurt, siger Mørkøv.

/ritzau/