Mørkøv var nervøs for sit eget niveau
Michael Mørkøv var nervøs for sit eget niveau inden sit første Tour de France, men ramte den rigtige form.

Selv en professionel atlet kan få præstationsangst, og således var danske Michael Mørkøv fra Saxo Bank-Tinkoff Bank bekymret for sit eget niveau, inden han den 30. juni drog ud på sin første Tour de France.

- Det var jeg selvfølgelig nervøs for på forhånd. Om det overhovedet var noget, hvor jeg kunne gøre mig gældende og komme med i nogle udbrud, siger Michael Mørkøv.

- Men jeg har virkelig ramt formen og synes, at jeg har været på niveau hele vejen igennem.

Søndag kørte han med det øvrige Tour-felt ind på Champs-Élysées i Paris, og det var noget af en blandet følelse.

- Det var fantastisk at køre og se alle de mennesker. Det er jo ikke noget specielt fedt sted at køre, fordi de her brosten ikke er særligt behagelige. Der er nogle bump engang imellem, siger Michael Mørkøv.

- Men det er en stor oplevelse og selvfølgelig noget, jeg har siddet og set på fjernsyn i rigtigt mange år.

- Det var sjovt selv at være en del af.

I begyndelsen af Tour de France og inden feltet ramte de store stigninger, kørte Michael Mørkøv sig i spidsen af konkurrencen om den prikkede bjergtrøje. En trøje, han fik lov at beholde i seks dage.

Alligevel var det ikke den største oplevelse i Tour-debuten.

- Den største oplevelse for mig var helt klart den dag, hvor jeg sad alene i udbrud på dagen for min fars død, den 14. juli. Og da jeg kom op på podiet for at få det røde rygnummer den dag. Det var selvfølgelig meget specielt, siger Michael Mørkøv.

Den mest angrebsivrige rytter på hver enkelt etape får efterfølgende overrakt det røde rygnummer.

Men selv om Michael Mørkøv tit var i udbrud og ifølge flere medier kandiderede til den samlede pris som den mest angrebsivrige rytter, måtte han se sin holdkammerat Chris Anker Sørensen tage prisen.

- Det har jeg det fint med. Chris har kæmpet lige så hårdt for det, som jeg har. Jeg synes, Chris har været ude på nogle lange togter, siger Mørkøv.

- Han fortjener det lige så meget som mig. Og jeg læste også et sted, at jeg var nummer to til den pris, så det må være en stor cadeau til vores hold, siger Michael Mørkøv.

I den samlede stilling kom Michael Mørkøv ind over to timer og tre kvarter efter vinderen, Bradley Wiggins.

/ritzau/