Mørkøv er imponeret over Chris Anker-fight
Michael Mørkøv har dyb respekt for, at Chris Anker Sørensen vil kæmpe for at gennemføre Tour de France.

Chris Anker Sørensen har et fighterhjerte, som fortjener respekt. Det mener holdkammeraten Michael Mørkøv, som er meget imponeret over sin landsmand ved dette års Tour de France.

- Vi er imponerede over, at Chris valgte at gennemføre torsdagens etape til trods for hans slemme skade på hånden.

- Han har et stort fighterhjerte, og jeg ved, at han også vil kæmpe for at komme i mål i Paris og bevare sin 14.-plads, siger Mørkøv.

Holdkammeraterne på Saxo Bank-Tinkoff Bank har fået til opgave at beskytte Chris Anker Sørensen på fredagens etape.

- De af os, der ikke kommer med i udbrud, sørger for at passe på ham.

- Han ligger godt til i klassementet, så derfor er det vigtigt at holde øje med ham og sørge for, at han kommer forholdsvis nemt igennem etapen, siger Mørkøv.

Personligt satser Mørkøv dog på at komme af sted i et udbrud, så han kan vinde holdets første Tour-etape.

- Forhåbentlig kommer jeg med i så stærk en gruppe, at vi kan holde sprinterholdene bag os helt til målstregen.

- Jeg tror, det bliver svært at komme af sted i dag, fordi der er rigtig mange ryttere, der, ligesom mig selv, ved, at det er sidste realistiske mulighed for at opnå et resultat i Tour de France, siger Mørkøv.

- Så jeg tror, det bliver et meget aggressivt felt fra starten af. Jeg må bare prøve at spille mine kort rigtigt og bruge den erfaring, jeg har, og håbe på, jeg kommer med i det rigtige udbrud, siger han.

Mørkøv har stadig chancen for at blive den mest angrebsivrige rytter i hele Tour-feltet, og det vil betyde en plads og hyldest på podiet i Paris.

- Det tænker jeg selvfølgelig over. Men en mand som Voeckler har også virkelig vist fightervilje de seneste par dage, så jeg tror, at han aspirerer lige så meget til den pris, som jeg gør, siger Mørkøv.

/ritzau/