Mørkøv: Dopingsag sætter alle i dårligt lys
Michael Mørkøv ærgrer sig over, at doping igen er blevet et samtaleemne i Tour de France.

Som flere andre cykelryttere måtte Michael Mørkøv inden onsdagens Tour de France-etape svare på spørgsmål, der ikke kun handlede om hans egne præstationer eller Saxo Bank-Tinkoff-Banks ditto i dette års løb.

For med tirsdagens anholdelse af Cofidis-rytteren Rémy Di Gregorio på grund af mistanke om forsøg på doping, så er dagsordenen i løbet endnu engang drejet ind på ulovlige præstationsfremmende stoffer.

Og det ærgrer den tidligere indehaver af løbets bjergtrøje.

- Jeg synes, det er ærgerligt, når der kommer sådan en sag. Det sætter altid holdene og alle os andre i et dårligt lys. Så jeg ærgrer mig over den her sag, siger han.

Selv om banespecialisten er irriteret over dopingsnakken, mener han dog ikke, at det er grund nok til at udelukke Cofidis-holdet fra løbet.

- Jeg kender ikke sagens detaljer, og jeg har ikke sat mig ind i den, men så længe vi ikke ved mere, kan de godt fortsætte, siger Mørkøv.

Di Gregorio er angiveligt mistænkt for at have forsøgt at købe ulovlige stoffer. Sagen daterer sig tilbage til sidste efterår, hvor han kørte for Astana.

/ritzau/