Mørkøv: Banehold kan tage OL-medalje igen
Michael Mørkøv har en god fornemmelse, før banelandsholdet i 4000 meter holdforfølgelse torsdag skal i aktion.

Forventningerne til det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelse, der for fire år siden vandt sølv ved OL i Beijing, er skruet langt ned, efter at Alex Rasmussen i sidste måned blev ramt af karantæne.

Men Michael Mørkøv tror alligevel, at den unge danske kvartet torsdag og fredag kan blande sig i medaljestriden i London.

- Jeg er positivt overrasket over drengene. Jeg tror på, at vi kan levere et godt resultat og opfylde målsætningen om at køre under fire minutter.

- Det er kun sket nogle få gange, at et dansk hold er kommet under den grænse. Vi gjorde det til OL sidste gang og har gjort det et par andre gange.

- Hvis vi kører under fire minutter, så tror jeg, at vi er med i medaljestriden, siger Michael Mørkøv.

Storbritannien og Australien er lige nu er i en klasse for sig, og det er derfor mest realistisk at håbe på bronze for det danske hold, der består af Casper Folsach, Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade og Mørkøv.

Den rutinerede rytter føler nu alligevel, at danskerne er i stand til at overraske, når der torsdag eftermiddag køres kvalifikation, for udgangspunktet er ikke meget anderledes end for fire år siden.

- Dengang tænkte vi også, at Storbritannien og Australien var umulige at slå, og vi regnede med, at vi skulle kæmpe om bronze med New Zealand.

- Men så skete der det, at vi kørte så godt i første løb, at vi røg i finalen og vandt sølv.

- Jeg tror faktisk lige så meget på det den her gang, for vi har trænet så godt. Drengene er virkeligt godt kørende, så jeg tror på, at vi kan vinde medalje, siger Mørkøv.

Den hurtigste tid, som den nuværende besætning har kørt, er fire minutter og tre sekunder.

/ritzau/