Møgsommer giver udlængsel
Væk fra regn og rusk, så kunne Maldiverne evt. være en plan. (Foto: Scanpix)
Danskerne rejselyst og savn af sol øger omsætningen hos rejsebureauer.

Efter en sløj sommer med en del regn og små-kølige temperaturer og et endnu mere regnfuldt efterår, er danskerne klar til at rejse ned til sommer og solgaranti den kommende tid og næste år.

10 procent har mere lyst til at forlade landet i vintermånederne, mens 11 procent allerede har udenlandske destinationer i kikkerten. Sammenlignet med sidste år er det en stigning på samlet 12 procent. Det viser en undersøgelse foretaget af rejsebureauet Apollo blandt 1.001 danskere.

Selv om vejret betyder en del for en god ferie, så er det dog ikke udelukkende vejrets skyld, når vi krydser landets grænser. 28 procent rejser på jagt efter oplevelser, og 35 procent oplyser, at vejret herhjemme ikke har stor betydning for deres rejselyst.


- Selvfølgelig skal der være sne, når man er på skiferie, og sol, når man er på badeferie. Men det er mindst lige så meget idéen om at komme væk fra hverdagen, der fylder, når vi taler med vores rejsende. De vil slappe af, spise god mad, møde nye kulturer, se nye ting og opleve. At vejret så er godt undervejs er en bonus – særligt for dem, er vil slappe af ved en pool eller på stranden, fortæller Glenn Bisgaard, som er kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

 

 

 

 

via Listen To News