Møbelfabrik i flammer: Farlig opgave venter brændmænd
Der kan være tale om en farlig opgave, hvis brandmænd bliver nødt til at tømme siloer ved industribygning for træspåner, da der kan ske støveksplosioner, siger indsatsleder. Foto: Anders Debel Hansen / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Brandfolk kæmper stadig med at slukke storbrand i industribygningen nord for Skive.

Skærtorsdag udbrød der en voldsom brand i en møbelfabrik i Roslev nord for Skive.

Meldingen om storbanden kom ved halv ni-tiden om formiddagen, og siden da har brændmænd med hjælp fra blandt andet en redningskran og højtrykskompressoner forsøgt at få bugt med flammerne.

Slukningsarbejdet i industribygningen fortsætter i dag - et døgn efter branden startede på Hesthøjvej i den jyske by.

TV Midtvest skriver, at brandfolk natten til lørdag har kæmpet for at holde branden i skak, og her på andendagen af brandslukningen er fokus rettet mod tre store siler fyldt med træspåner.

- Hvis vi ender med at skulle tømme alle tre siloer, kan det blive en rigtig lang og besværlig affære, siger indsatsleder Jan Nygaard Christensen fra Nordvestjyllands Brandvæsen til den regionale tv-kanal.

Indsatslederen forklarer, at det ikke kun er besværligt at fjerne de store mængder træspåner, men at det også kan være en farlig opgave. Hvis man er uheldig, så kan der ske en støveksplosion, lyder forklaringen fra Jan Nygaard Christensen til TV Midtvest.

Brandvæsenet vil i løbet af i dag vurdere, om det bliver nødvendigt at tømme siloerne for træspåner.