Moderne modelprins fylder rundt
Som dronning Margrethes ældste barnebarn vil prins Nikolai repræsentere kongefamilien ved flere og flere officielle arrangementer. Den 28. august fylder prinsen 20 år. Her er han fotograferet ved gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag. (Arkiv) (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Prins Nikolai går sine egne veje. Han er slået igennem som model, har droppet militærkarrieren og læser på CBS. Den 28. august fylder han 20 år.

Klokken var 11.52, da dronning Margrethes første barnebarn kom til verden på Rigshospitalet den 28. august 1999.

Han var 48 centimeter lang og vejede 2655 gram.

Den lille prins fik sit navn den 6. november samme år i Fredensborg Slotskirke: Nikolai William Alexander Frederik.

Siden da har prins Nikolai vist vejen for kongehusets nye generation.

I løbet af de seneste to år har prinsen gjort sig bemærket som model for en række af verdens mest anerkendte modehuse.

Den modebevidste prins debuterede på Burberrys catwalk i februar 2018. Opvisningen blev et tilløbsstykke, men der var ikke mange blandt publikum, som opdagede, at catwalken blev betrådt af en dansk prins.

- Vi havde lagt lidt skjul på det, fortalte prins Nikolai til Euroman i 2018.

- Der var ikke nogen, der havde fået noget at vide. Det var først to dage efter, vi kom hjem, at det kom i pressen, og så boomede det. Det var ret sjovt.

Siden er fulgt en række shows og modeserier for blandt andet modehuset Dior og modemagasinerne Dust og Euroman.

Prinsen har dog hele tiden haft øje på sin uddannelse.

Han blev student fra Herlufsholm Skole i Næstved den 26. juni 2018 og begyndte samme sommer sin uddannelse som reserveofficer på Hærens Sergentskole i Varde.

Den unge prins stoppede dog igen på uddannelsen i oktober, fordi han ville fokusere på sine modeljob, indtil han skulle begynde at studere i 2019.

Prinsens far, prins Joachim, bifalder sønnens beslutninger.

- Jeg er pavestolt af ham. Han står som den første i en moderne tidsalder og skal skabe sin egen karriere og klare sig selv, sagde prins Joachim til Billed-Bladet i begyndelsen af juni i år.

Ingen af de royale børnebørn - med undtagelse af kronprins Frederiks ældste søn, Christian - får apanage.

De skal dermed have eget job og selv tjene penge, og det er prins Nikolai allerede godt i gang med.

Tidligere i år begyndte prinsen i en trainee-stilling på 32 timer hos den danske virksomhed M. Goldschmidt Ejendomme A/S.

Stillingen hos virksomheden, der administrerer prominente og historiske bygninger i København, skulle introducere prins Nikolai til erhvervslivet.

Prinsen har også netop taget hul på sin uddannelse på Copenhagen Business School, hvor han skal læse Business Administration and Service Management.

Grevinde Alexandra, prinsens mor, lagde ikke skjul på sin begejstring, da sønnens optag blev bekræftet i midten af juli.

- Jeg er meget stolt af min søn, og jeg glæder mig til at følge ham i hans nye livskapitel, skrev grevinden i en mail til B.T.

- Han glæder sig meget, fordi uddannelsen er på engelsk, og den giver en bred vifte af muligheder. Det er en god platform, hvis man skal videre i forretningslivet, skrev hun.

Bacheloruddannelsen tager tre år. Derefter kan man bygge på med en kandidat af to års varighed.

Hvis prins Nikolai vælger det spor og ikke holder pauser undervejs, vil han være færdiguddannet i 2024.

/ritzau/

Af Anna Secher, Ritzau Fokus
via Listen To News