Mobilstråler ødelægger din søvn
AppleMark
Folk, der taler i mobiltelefon lige inden sengetid, sover dårligere, viser en ny undersøgelse. Mobilstrålingen kan desuden fremkalde hovedpine

Hvis mobilen ringer, når du er på vej i seng, bør du muligvis lade være med at tage den. Mobilsnak lige inden sengetid giver nemlig dårlig søvn.

Det viser en ny undersøgelse, der er lavet i et samarbejde mellem Karolinska Institutet i Sverige og det amerikanske Wayne State University.

Ifølge undersøgelsen var de forsøgspersoner, der havde talt i mobiltelefon, en time inden de lagde sig til at sove, længere tid om at falde i de første stadier af den dybere søvn.

Strålingen betød desuden, at forsøgspersonerne sov kortere tid i det dybeste stadium af søvnen. Og er heller ikke godt at ligge alt for tæt på mobilen om natten, siger Alasdair Philips fra den britiske organisation Powerwatch, der forsker i elektromagnetiske felters indvirken på helbredet.

»Undersøgelsen peger på, at hvis du har brug for at telefonere om aftenen, så er det bedre at bruge den faste telefonforbindelse. Og lad være med at have mobilen liggende på sengebordet,« siger han til BBC.

Kan forvirre

Undersøgelsen viser desuden, at det kan fremkalde hovedpine og forvirring at tale i mobiltelefon.

Sundhedsstyrelsen i Danmark er for øjeblikket i gang med at vurdere undersøgelsens resultater.