Mitt Romney skovler penge ind
Romney har indsamlet over en milliard kroner i kampagnestøtte, som skal forhindre Obamas genvalg i november.

Republikaneren Mitt Romney har i løbet af juli måned samlet mere end 100 millioner dollar (601 millioner kroner) sammen i økonomisk støtte til valgkampen, der skal gøre ham til USA's næste præsident.

Dermed lægger han yderligere økonomisk afstand til Barack Obama, der i samme periode hentede 75 millioner dollar (450 millioner kroner) hjem.

Romney og republikanerne har nu sammenlagt omkring 185,9 millioner dollar (1118 millioner kroner) til at kaste i reklamer og stemmejagt i de sidste tre afgørende måneder, inden amerikanerne skal vælge præsident.

Obama, der tidligere lå foran Romney i kampen om økonomisk støtte til valgkampen, blev distanceret af den tidligere guvernør fra Massachusetts for tredje måned i træk.

Obama-lejren afslørede på Twitter, at præsidenten havde modtaget omkring 75 millioner dollar fra 761.000 donorer.

Præsidentens kampagneleder, Jen Psaki, siger til journalister om bord på Air Force One, at Obama altid har regnet med at blive overhalet af Romney, når det kom til at samle penge til valgkampen.

Hun tilføjer, at præsidentens fokus er på at skabe den største politiske græsrodskampagne nogensinde.

- Vi ved, at de (Republikanerne red.) har flere ressourcer, men vi har et budskab og en plan, som vi mener vil blive modtaget bedre af middelklassevælgerne og folk, der først i november afgør, hvem de vil stemme på, siger Jen Psaki.

Obama har en lille føring over Romney i meningsmålingerne, og han argumenterer for, at han har en vision om at forbedre levevilkårene for Amerikas hårdt prøvede middelklasse, mens hans modstander vil sørge for, at de rige får det bedre.

Den republikanske lejr fortæller, at 94 procent af donationerne, som blev modtaget i juli er på mindre end 250 dollar (1500 kroner) for at imødegå Obama-lejrens antydninger, om at Romney overvejende støttes af rige vælgere.

/ritzau/AFP