Mistede begge ben: Får ingen erstatning
En 34-årig nordmand får ikke erstatning fra DSB efter at have mistet benene i en togulykke i 2007.
En 34-årig norsk festivalgæst blev for otte år siden påkørt af et tog, og mistede efterfølgende begge ben. Nu har Østre Landsret afgjort, at han ikke får erstatning.
En 34-årig norsk festivalgæst blev for otte år siden påkørt af et tog, og mistede efterfølgende begge ben. Nu har Østre Landsret afgjort, at han ikke får erstatning. Foto: /free

Østre Landsret har besluttet, at en 34-årig nordmand ikke har ret til erstatning, efter at han i 2007 mistede begge ben i en togulykke ved Roskilde Station.

Det skriver Dagbladet Roskilde tirsdag.

Ulykken skete, da den 34-årige var i byen for at deltage i Roskilde Festival for otte år siden. Han husker intet om, hvordan han sent lørdag nat var endt på banelegemet.

Kun husker han, at han så lys fra vinduerne i det tog, han blev påkørt af.

Tre tog passerede ulykkesstedet omkring det skæbnesvangre tidspunkt - et DSB-tog mod Kalundborg, et godstog fra Railion og et arbejdskøretøj fra Banedanmark.

Ingen af disse togs lokoførere bemærkede noget usædvanligt, og undersøgelser af de to førstnævnte tog viste ingen tegn på påkørsel.

Derfor lykkedes det ikke ad teknisk vej at fastslå, hvilket tog der forårsagede ulykken, og DSB blev frifundet fra kravet om erstatning, skriver Dagbladet Roskilde.

Østre Landsret lagde ifølge dagbladet ikke megen vægt på nordmandens egen forklaring.

Den var "behæftet med betydelig usikkerhed, fordi han var meget fuld på tidspunktet for påkørslen". Dog blev hans promille aldrig målt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.