Mistænkte for hotelangreb i Burkina Faso stadig på fri fod

Myndighederne leder efter tre mistænkte bag hotelangrebet i Burkina Faso, siger den franske premierminister.
Flere end 126 gidsler blev befriet af sikkerhedsstyrker under en stor aktion på Splendid Hotel i Ouagadougou, efter at hotellet var blevet angrebet af militante.
Flere end 126 gidsler blev befriet af sikkerhedsstyrker under en stor aktion på Splendid Hotel i Ouagadougou, efter at hotellet var blevet angrebet af militante. Foto: AP Photo/Sunday Alamba/AP

Tre mistænkte gerningsmænd bag angrebet på henholdsvis en café og et hotel i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, fredag er stadig på fri fod.

Det siger den franske premierminister, Manuel Valls, tirsdag ifølge AFP.

- Tre gerningsmænd blev dræbt, mens tre fortsat eftersøges, siger han.

I alt blev 30 personer dræbt under angrebet, som den militante al-Qaeda-gruppe i Nordafrika Aqim har taget skylden for. Mange udlændinge, herunder franskmænd, schweizere og canadiere, er blandt dødsofrene.

De i alt seks gerningsmænd åbnede først ild mod Cappuccino Café, før de søgte tilflugt på Splendid Hotel, hvor de tog gidsler.

Sikkerhedsministeren i Burkina Faso har tidligere fortalt, at gerningsmændene blev dræbt, og 126 gidsler blev befriet, da soldater gik i aktion.

- Tre jihadister er dræbt. Der var tale om en araber og to sorte afrikanere, sagde Simon Compaore lørdag ifølge AFP.

I en erklæring har Aqim ifølge The New York Times oplyst, at gruppen målrettet gik efter hotellet, fordi det er "populært blandt udlændinge" og "besøgt af folk fra vantro nationer".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.