Mistænkt i skattesag får nyt arbejde
Skattesagen kostede Peter Loft jobbet som departementschef i skatteministeriet. Nu skal have være lobbyist.

Den tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft er blevet ansat som politisk rådgiver i Public Affiars Group.

Det sker blot få dage før skattesagskommissionen begynder afhøringerne af blandt andre Peter Loft i sagen om lækage af Helle Thorning-Schmidts (S) skattepapirer - en sag, der betød at Peter Loft blev hjemsendt fra sin arbejde.

Det har dog aldrig været forventningen, at den 55-årige Peter Loft kunne vende tilbage til jobbet. Nu står det soleklart, at han ikke gør det.

- Vi ser frem til samarbejdet med Peter Loft og glæder os over, at Peters meget store viden om lovgivningsprocesser fremover kan anvendes til gavn for vores kunder, siger administrerende direktør Ole Krog fra Public Affairs Group.

Peter Loft var den længst siddende departementschef, før der blev sået tvivl om hans rolle og mulige indblanding i lækagen og afgørelsen i Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag.

Selvom Peter Loft i sit nye job kommer til at have intern viden fra Skatteministeriet, så afviser han, at han kan komme i konflikt med den viden i sit nye job.

- Noget skal jeg jo have tiden til at gå med, og jeg mener at forstå den offentlige sektor ret godt efter at have siddet i den i 32 år. Kan der så blive en konfrontation med min tidligere arbejdsgiver? Nej, overhovedet ikke, siger han til b.dk.

- Alle må have en interesse i, at der bliver skabt forståelse mellem de to sektorer. Så ja, jeg er blevet lobbyist, selv om jeg hader det ord, siger Peter Loft til netavisen.

Public Affairs Group beskriver sig selv som et firma af lobbyister, der yder politisk rådgivning til firmaer og erhvervsorganisationer.

/ritzau/