Mistænkt for Damaskus-bombe pågrebet
- Den anholdte er et medlem af hovedkvarterets stab, og hans tilståelse vil blive sendt på tv snart, lyder den officielle udmelding fra et medlem af den syriske nationalforsamling. Foto: Anonymous / AP / POLFOTO
Syrisk parlamentariker: Syriens fjender havde hyret bombemand bag Damaskus-bombe.

De syriske myndigheder har anholdt en person, der mistænkes for at stå bag bombeangrebet i Syriens nationale sikkerhedshovedkvarter i sidste uge, skriver det iranske nyhedsbureau Fars.

Den syriske forsvarsminister Daoud Rajha, en general og præsident Bashar al-Assads svoger blev dræbt ved angrebet.

- Den mistænkte arbejdede i sikkerhedshovedkvarteret i Damaskus, hvor bomben eksploderede, siger Mohammad Zahir Ghanoum, som er medlem af den syriske nationalforsamling til Fars.

- Den anholdte er et medlem af hovedkvarterets stab, og hans tilståelse vil blive sendt på tv snart, siger Ghanoum. Det er fortsat ikke klart om bomben, som var placeret i hovedkvarteret eller om en selvmordsbomber stod bak.

Nogle oprørsgrupper mener, at der indtraf et vendepunk i opstanden, da tre af Bashar al-Assads militære topfolk på spektakulær vis blev dræbt under et møde i Damaskus.

Det er det hidtil mest alvorlige angreb mod Assads øverste militære kommando i løbet af de snart 17 måneder, oprøret har raset. I de første rapporter hed det, at bomben i Damaskus blev udløst af en livvagt fra inderkredsen tæt på præsidenten.

Ghanoum siger, at personen bag angrebet var hyret af Syriens fjender, men at "Assad-regeringen ikke vil tillade USA, Tyrkiet eller Qatar at svække den syriske sikkerhed."