Mission Impossible – dag ét
Silkeborgs nedrykningstruede fodboldspillere trænede torsdag for første gang under deres ny træner.

Med truende skyer i horisonten og hele otte point til den frelsende tiendeplads i ligaen trak Silkeborgs spillere torsdag for første gang i træningstøjet under klubbens nye træner, Preben Lundbye.

Trænerens mission går ud på at undgå nedrykning, og det er måske ikke umuligt, men det bliver svært: Der er otte point og rigtigt mange mål op til den tiendeplads, som sikrer, at de røde fra Silkeborg også spiller i landets bedste række næste sæson.

Men Preben Lundbye er optimistisk før sæsonstarten.
»Vi har en tro på, at vi kan klare det. Målsætningen er stadig Sas-ligastatus også næste år. Og helst så højt op i tabellen, som muligt,« siger han uden at komme ind på, hvor højt oppe han tror, at Silkeborg kan ende.

En af nøglefigurerne i kampen for at forlænge opholdet i bedste række er den rutinerede forsvarsspiller Steven Lustü, som havde første arbejdsdag for Silkeborg i går. Preben Lundbye synes, at Lustü »så godt ud,« men han ville alligevel ikke love ham en stamplads.
»Der er slået en streg i sandet, og så må vi se, hvem der bliver klar til at spille. Vi kan jo ikke sætte nogle på holdet på forhånd,« slutter Preben Lundbye, som iøvrigt er i strålende humør.
»Det er dejligt at være træner,« konstaterer han bare.

Han tilføjer, at netop humøret er vigtigt i den situation, som truppen befinder sig i på sidstepladsen i ligaen.
»Det handler om at få lidt godt humør, få lidt glæde ind i det,« siger han.

Og så handler det naturligvis også om at få lidt friske spillere på banen. Udover Steven Lustü var også nyindkøbene Anton Smedegaard og Casper Henningsen med, ligesom Hassan Mubiru fra Uganda er på besøg i Silkeborg for at forsøge at spille sig til en kontrakt.