Mirakel for envintertræt krop
Kurbad ? Er kroppen træt og smadret efter en hektisk juletid, så tag et bad. Nemlig et helt specielt et af slagsen, som gør mirakler for en ødelagt krop. Kuren hedder Floatation-terapi

Temperaturen i vandet er omkring 37 grader, da jeg forsigtigt sætter fødderne ned i kassen, der mest af alt minder om noget fra det ydre rum. Der bliver spillet stille musik, og jeg lægger min noget ømme og meget trætte krop ned i vandet, som er så saltholdigt, at jeg flyder ovenpå.Kassen bliver lukket til, og jeg ligger nu i totalt mørke, mens de blide skvulp i vandet forsigtigt får min krop til at flyde rundt. Jeg har det, som om jeg er blevet placeret i en kæmpe bunke vat og føler, at jeg kunne blive liggende her de næste virkelig mange, mange timer.

Mange kommer rejsende

Men jeg skal "kun" ligge i kassen i en time, for det er nok til at få det fulde udbytte af en såkaldt "flyde-terapi", som er en ny terapiform, der netop er kommet til Danmark.»Vi har mange kunder, der kommer langvejs fra for denne ¿ behandling,« fortæller Daniela Fraser, der ejer Complete Me, som indtil videre er den eneste i Danmark, der udfører denne behandling.

Tilstand lige fr svnen

Behandlingen går i al sin enkelhed ud på, at man i en time ligger i vandet og slapper af, indtil man når det såkaldte Alpha-stadie, som er det samme stadie, kroppen rammer, lige inden man sover. Og det er på det stadie, man slapper allermest af og har bedst mulighed for at tænke kreative tanker.Jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved bare at give efter og griber mig selv i at tænke på alt muligt praktisk, som jeg skal huske at ordne. Men selvom jeg måske ubevidst stritter imod, så kan jeg pludselig mærke en sitren i kroppen, og hvordan mine ben er fuldstændig følelsesløse.Det er en ret lækker fornemmelse, og jeg er pludselig i tvivl, om jeg alligevel har sovet en lille smule.

Nye blde muskler

Da min time er gået, og jeg har skyllet al salten af mig, kan jeg mærke, hvad sådan et ophold i vægtløs tilstand kan gøre for kroppen.For al for meget hygge, mad, alkohol, tømmermænd efter nytårsaften og generel julestress har gjort praktisk talt alle muskler ømme, og da jeg vågnede 2. januar var det meget svært at komme ud af sengen.Men med ét er alle muskler bløde og medgørlige og den begyndende hold-i-nakken er mirakuløst væk.