Minister vil finde erhvervslivets dna
Erhvervsstøtten skal omlægges ved hjælp af en erhvervskanon. Det foreslår handels- og investeringsministeren.

Efter en musikkanon, en litteraturkanon og en historiekanon er tiden nu kommet til en erhvervskanon, der skal bruges til at omlægge erhvervsstøtten. Det mener handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF), skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

- Vi er nødt til at finde ud af, hvad det er, der driver dansk erhvervsliv. Hvad der er dna'et. Hvis vi kan finde koden til, hvad vi er så gode til, er det også det, vi skal leve af i fremtiden, siger Pia Olsen Dyhr.

Så jeg har tænkt mig at komme med et katalog over det danske dna på erhvervsområdet - en erhvervskanon, tilføjer ministeren, der efter sommerferien vil invitere erhvervslivet til at kortlægge fællestrækkene bag de små og store danske erhvervssucceser.

Regeringen har lagt op til en reducering af erhvervsstøtten med 2 milliarder kroner og en omlægning af støtteordningerne, hvilket ifølge regeringsgrundlaget skal ske på baggrund af en grundig analyse. Erhvervskanonen bliver en del af denne analyse.

- Nu har vi lavet en musikkanon, en kulturkanon og alt muligt andet. Hvorfor skulle det så ikke være muligt at lave en erhvervskanon, så vi ikke skal gå rundt og navigere i blinde i erhvervspolitikken, siger Pia Olsen Dyhr til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dansk Industri er positive over for et samarbejde, men advarer mod øvelsen:

- Vi kan ikke pege på ét segment i dansk industri, som har gjort det godt. Der er grupper inden for alle brancher, som gør det godt. Derfor er det en farlig tanke at pege på netop et segment, som vi skal satse på fremover, siger Tine Roed, direktør i Dansk Industri.

Kim Andersen, der er erhvervsordfører for Venstre, kalder erhvervskanonen et "studentikost" projekt.

- Det lyder som et politisk forhandlingsprojekt, som man sætter i gang i stedet for at gøre noget ved skattetrykket og virksomhedernes udgiftsniveau, siger han.

/ritzau/