Minister: Vi har ventet Obamas tilbagetog

De danske soldater bliver ikke ringere stillet, selvom amerikanerne det næste år trækker 33.000 soldater hjem.
De danske soldater får ikke ringere betingelser, selvom amerikanerne trækker 33.000 mand hjem det næste år.
De danske soldater får ikke ringere betingelser, selvom amerikanerne trækker 33.000 mand hjem det næste år. Foto: HOK

Danske soldaters indsats i Afghanistan bliver ikke påvirket af USA's melding om tilbagetrækning af tusindvis af soldater.

Det lover forsvarsministeren efter præsident Barack Obama i nat talte til nationen. Her fortalte han, at USA allerede i år trækker 10.000 soldater hjem. Næste år bliver der tale om tilbagetrækning af 23.000 mand.

"Jeg forventer ikke at det får nogen direkte betydning for det danske bidrag. Det har været forventet, at amerikanerne ville trække nogle soldater tilbage, fordi de i 2009 satte 33.000 ekstra soldater ind," siger Gitte Lillelund Bech (V) til Newspaq.

Danmark har selv en plan om tilbagetrækning. Næste år vil der være 100 færre danske soldater i Afghanistan. I 2012 er der således 650 soldater tilbage i landet, og tilbagetrækning vil ikke betyde noget for de fremskridt, som der ifølge forsvarsministeren sker i Afghanistan.

"Mit fokus er, at amerikanerne fortsat har et stort engagement i Afghanistan. De vil fortsat have fokus på, at opbygge de afghanske soldater og det afghanske politi. Derfor mener jeg, at det her er en fornuftig løsning, som viser ansvar og omhu," siger forsvarsministeren.

Efter planen skal de udenlandske styrker være ude af Afghanistan i 2014.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.