Minister skal afskaffe sin egen millionstøtte
Fødevareministeren kan komme i problemer, når han skal tale for afskaffelsen af landbrugsstøtten. Foto: Folketingets hjemmeside
Fødevareministeren skal tale for, at man bør droppe landbrugsstøtten i EU. Det er et problem, for ministeren modtager selv støtten.

Fødevareminister Henrik Høegh har modtaget 5,7 millioner kroner i landbrugsstøtte de sidste ti år til sin gård på Lolland.

Samtidig er han Danmarks repræsentant i Bruxelles, når der skal argumenteres for, hvorfor Danmark mener, at landbrugsstøtten i EU skal fjernes.

Det hænger ikke sammen, mener man hos socialdemokraterne. Ministeren vil ikke tale fuldt og helt for anskaffelsen, fordi han selv har fordel af den.

"Jeg rejser spørgsmålet, om det virker troværdigt på andre politikere i Europa, at den minister, vi sender af sted, selv modtager så store millionbeløb i EU-støtte. Den minister, der repræsenterer Danmark, skal have den størst mulige troværdighed, " siger Mette Gjerskov, stedfortrædende ordfører for fødevare, landbrug og fiskeri, til Newspaq.

Hun mener især, det er problematisk, fordi Danmark til næste år overtager formandskabet i EU. Her bør der derfor være rene linjer i forhold til egne interesser.

I 2010 fik Henrik Høegh 413.140 kroner i landbrugsstøtte. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra fødevareministeren.