Minister ind i sag om olietyveri
Det store olieudslip ved Knabstrup skyldes, at nogen har forsøgt at tappe olie fra rørledningen. Foto: Klavs Bo Christensen / POLFOTO
Danmarks Naturfredningsforening og Enhedslisten vil tage sagen om olietyveriet ved Knabstrup op med miljøministeren.

Kommuner med olieledninger skal sikres mod det, som man oplevede ved Knabstrup i Holbæk Kommune i går.

Her hakkede et par tyve hul på en stor metal-olieledning, og det forurende et stort område med mose, å og eng. I værste fald kunne forureningen have nået drikkevandet.

Nu vil Præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen have kommunerne og Foreningen af Danske Olieberedskabslagre til at handle, skriver DR Sjælland

- Det bør jo overhovedet ikke kunne forekomme. Nu skal man have sikret de her olieledninger, så det ikke kan ske igen.

Ella Maria Bisschop-Larsen vil nu gå til miljøministeren, hvis sagen ikke bliver taget alvorligt.

- Vi vil rejse den over for miljøministeren, hvis det viser sig, at lokale myndigheder ikke kan håndtere den her sag, siger hun til DR Sjælland.

Også Enhedslisten kræver sikring af olieledninger og olielagre

- Den miljøkatastrofe, vi har set som følge af olieudslippet i Nordsjælland, burde ikke kunne ske og må ikke gentages, siger Enhedslistens Per Clausen.

Han vil ligeledes tage sagen op over for miljø- og energiministeren.

- Da jeg for en måned siden stillede spørgsmålstegn ved placeringen af olielagre i Danmark, fik jeg at vide, at der ikke var nogen risiko forbundet med disse lagre. Det har nu vist sig at være helt forkert, siger Per Clausen i en pressemeddelelse.