Minister efter vild pædagog-debat: Det er ikke godt nok i dag
- Det vi ser lige nu, det oplever jeg ikke er godt nok, siger Mai Mercado (K) i P1 Debat. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau
Børneminister Mai Mercado indkalder nu til møde om forholdene i landets daginstitutioner. Den seneste tids kritik af normeringer har gjort indtryk.

Efter flere uges debat om pressede pædagoger og stramme normeringer i landets daginstitutioner rækker børne- og socialminister Mai Mercado (K) nu hånden frem til kritikerne. 

Hun vil mødes med de store organisationer, der har blandet sig i debatten om ressourcer og normeringer og lægger derudover op til at få undersøgt forholdene i institutionerne. I P1 Debat torsdag fortalte Mai Mercado, at hun har fået mange henvendelser fra bekymrede forældre, og at det har gjort indtryk på hende. 

- Derfor vil jeg invitere BUPL, FOA, Kommunernes Landsforening og en række andre til et møde med henblik på at få lavet en undersøgelse af, hvordan det står til (i daginstitutionerne, red.). For lige nu oplever jeg, at vi står i hvert vores ringhjørne, og alle råber af højt. Vi bliver nødt til at få en samtale, sagde ministeren i  P1 Debat.

Hidtil har Mai Mercado udelukkende forholdt sig til statistiske undersøgelser om tilfredshed og normeringer, men det er ikke tilstrækkeligt, erkender hun.   

- Jeg må bare konstatere, at den oplevede virkelighed ude hos forældrene er noget andet. Den bliver man nødt til at tage alvorligt. Den bliver JEG nødt til at tage alvorligt, sagde ministeren i DR-programmet.

Det er blandt andet DR-dokumentaren 'Hvem passer vores børn,' der har sat gang i debatten om hverdagen i en række daginstitutioner Siden er et landsdækkede forældreoprør vokset frem, og der er planlagt demonstrationer i 46 byer i protest mod de aktuelle normeringer.

Ministeren erkender, at hun er blevet bekymret oven på de historier, der har været fremme i debatten og efter de henvendelser hun har fået. I P1 Debat betegnede hun det selv som 'en stor indrømmelse.'

- Det, vi ser lige nu, oplever jeg ikke er godt nok, sagde Mai Mercado.

via Listen To News