Minister besøger skole som indgik i Kundbypigens bombeplaner
Alle børn skal kunne føle sig trygge, når de er i skole, siger undervisningsminister Merete Riisager. Arkivfoto. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Den jødiske skole, som var en del af Kundbypigens bombeplaner, fik tirsdag besøg af undervisningsministeren.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har tirsdag besøgt Carolineskolen i København.

Det sker for at vise sympati med Det Jødiske Samfund i Danmark. Den jødiske skole var en del af Kundbypigens bombeplaner.

Alle børn skal kunne føle sig trygge, når de er i skole, siger Merete Riisager.

- Jeg ville gerne vise min støtte til skolen og høre, hvordan de har det. Det jødiske samfund og den jødiske skole er jo udsat for et stort pres.

- Det var en voldsom oplevelse at se, at det er nødvendigt for jødiske skolebørn at gå i skole bag pigtråd og høje hegn og med en politibil holdende ude for skolen.

- Men samtidig er jeg også glad for at se, at børnene har en god skoledag, og at der er dygtige voksne omkring dem.

Retten i Holbæk har tirsdag kendt en 17-årig pige skyldig i anklager om at planlægge bombeangreb mod Sydskolen i Fårevejle og Carolineskolen.

Torsdag falder der dom i sagen om pigen, som har udtrykt sympati for den militante bevægelse Islamisk Stat.

- Jeg kan ikke som undervisningsminister ændre trusselsbilledet. Men jeg kan arbejde med, at børn vokser op med en større forståelse for frihedsrettigheder, demokrati og religionsfrihed, siger Merete Riisager.

Hun beskriver stemningen på Carolineskolen som god.

- Det jødiske mindretal har jo været udsat for trusler af mange omgange - men det har også været eskalerende over årene. Nogle af de voksne kunne fortælle om, at hegnet om skolen var lavere førhen.

- Det er en gruppe mennesker, der desværre er vant til at håndtere trusler - men det gør også, at de er gode til at skabe trygge rammer om børnene.

Den 17-årige pige fra den vestsjællandske by Kundby har forklaret, at hun aldrig havde tænkt sig at føre planerne ud i livet. Der var alene tale om et forsøg på at få opmærksomhed.

Men det tror retten ikke på og har tirsdag kendt pigen skyldig i anklagerne.

Den 17-årige pige har siddet varetægtsfængslet, siden hun blev anholdt i januar sidste år.

/ritzau/
via Listen To News