Minister anklages for at forhale lønstatistik
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) beskyldes for at lade arbejdsgiverne vente med at komme med nye ligelønsstatistikker til slutningen af næste år.

Teknisk Landsforbund kritiserer beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at forhale de nye ligelønsstatistikker på landets store virksomheder. Det skriver Politiken.dk.

En ny lov, der trådte i kraft 1. januar, forpligter de store arbejdsgivere til at lave en ligelønsstatistik inden udgangen af 2007. I en ny vejledning til loven tillader ministeren imidlertid, at arbejdsgiverne kan vente helt til oktober 2008 med at opgøre uligheder i lønnen.

Muligheden for at udskyde ligelønsstatistikkerne får virksomhederne, fordi de gratis kan bede Danmarks Statistik om at føre ligelønsstatistikken, og her kan man først være færdig til oktober næste år.

Det er for ringe, mener faglig sekretær Byrial Bjørst fra Teknisk Landsforbund. »Vi har ventet længe på reglerne om ligelønsstatistik. De er ikke blevet nær så gode, som vi havde håbet på. Og nu vælger ministeren oven i købet - egenhændigt og uden hjemmel i loven - at udskyde ikrafttrædelsen i yderligere otte måneder«, siger Byrial Bjørst til Ritzau.