Mindst otte dræbt ved bombeangreb i Irak
Bombeangreb koster mindst otte livet i Irak. Analytikere advarer om flere angreb i forbindelse med ramadanen.

Mindst otte er blevet dræbt og mere end 50 såret i en række angreb i Iraks hovedstad Bagdad og den nordlige og vestlige del af landet tidligt torsdag, siger sikkerheds- og hospitalskilder.

Der meldes om mindst et dusin bombeangreb og et skyderi i fem forskellige byer.

Den seneste voldsbølge øger antallet af dødsofre i Irak i denne måned til 153. Analytikere advarer om, at oprørsgrupper vil forsøge at udføre flere angreb i forbindelse med muslimernes fejring af ramadanen.

Det værste angreb skete i byen al-Gama nær oprørernes tidligere højborg i Fallujah vest for Bagdad, hvor fire politifolk blev dræbt og tre andre såret i et skyderi ved en kontrolpost ifølge en polititalsmand og en hospitalskilde.

Mens redningsarbejdere og civile strømmede mod gerningsstedet for at komme til sårede til hjælp sprængte en vejsidebombe, der sårede tre andre.

I den omstridte og etnisk blandede nordlige by Kirkuk eksploderede fire bilbomber inden for 45 minutter. En blev dræbt og 20 såret ifølge politet og hospitalet.

Blandt de sårede er et endnu ukendt antal medlemmer af sikkerhedsstyrkerne.

Bombeangreb i byerne Dibis og Tuz Khurmatu nord for hovedstaden og i Bagdad selv dræbte tre og sårede 24 andre, siger myndighederne.

I sidste uge blev 21 dræbt i angreb rettet mod shiamuslimske pilgrimme og advokater.

En bil pakket med sprængstoffer dræbte 13 mennesker og sårede yderligere 30 blandt en gruppe shiamuslimske pilgrimme, der var samlet til en ceremoni i landsbyen al-Tanmiyah sydøst for hovedstaden Bagdad.

Terrornetværket al-Qaedas gren i Irak, der kalder sig Iraks Islamiske Stat, meddelte i juli, at bevægelsen har indledt en "ny militær kampagne", hvis mål er at generobre territorium.

/ritzau/AFP