Mindst 51 døde i amerikansk isstorm
Glatte veje og voldsom frost bliver ved med at plage USA. 51 mennesker har nu mistet livet i isstormen, og flere områder er i undtagelsestilstand.

Frosten hænger på træerne, vejene er spejlglatte, og temperaturen blev tirsdag målt ned til -27 grader.

USA er i disse dage ramt af en voldsom isstorm af blæst, kulde og sne, der ifølge nyhedsbureauet AP onsdag havde kostet 51 amerikanere livet i ni forskellige stater.

Omkring 450.000 amerikanere er uden strøm i kulden på grund af ødelagte elledninger, og det Hvide Hus har erklæret store dele af Missouri og hele Oklahoma for katastrofeområder.

Det iskolde vejr er løjet af flere steder, men meteorologerne forventer mere voldsom kulde og hagl i blandt andet Texas og Nordøst-USA i løbet af onsdagen.

Selv det lune Californien har mærket det kolde vejr, og tre nætter i træk med frostgrader har ødelagt op mod tre fjerdedele af statens citrusproduktion, der har en værdi af seks milliarder kroner. Også avocado- og jordbærproduktionen har taget skade.

»Det her er en af de frostperioder, som vi desværre allesammen vil komme til at huske,« siger statens fødevarechef, A. G. Kawamura, til AP.