Mindst 200 reddet fra synkende færge
De indonesiske myndigheder er ved at få overblik over en grusom færgeulykke natten til lørdag. 200 mennesker er reddet, mens 400 er forsvundet i bølgerne.

Mandag gjorde de indonesiske myndigheder status over weekendens katastrofale ulykke, hvor en færge med 628 mennesker ombord sank på blot fem minutter ud for Javas kyst.

Ifølge Sundhedsministeriet er mindst 200 mennesker blevet reddet i en omfattende aktion, der blev besværliggjort at høje bølger og stærk blæst, skriver Reuters.

Samtidig er myndighederne i gang med at samle hundredevis af ligposer, for selvom de officielle dødstal kun er på 60 mennesker, så ventes tallet at stige drastisk. Flere end 400 mennesker er forsvundet sporløst i bølgerne, og en overlevende fortæller til Reuters, at han var omgivet af lig, mens han kæmpede for livet i havet.

50-årige Waluyo klyngede sig til et kæmpe dæk i 17 timer, før han blev reddet.

»I 17 timer holdt vi fast, nogle gange blev vi væltet omkuld, og én efter én faldt folk af. Også mine to børn,« fortæller Waluyo fra et hospital i følge AP.

Færger er en populær transportform i Indonesien, der består af flere end 17.000 øer. Der har gentagne gange været problemer med sikkerheden, og ulykker sker ofte i de indonesiske farvande.

Årsagen til weekendens færgeulykke er endnu ikke klarlagt.