Mindet om Jack the Ripper genoplivet
Verdens måske mest kendte seriemorder spøger igen i England. Jack the Ripper blev aldrig fundet, men mindet om ham lever i bedste velgående.

Det er ikke første gang, at England oplever en morder, der slår til mod prostituerede. Verdens måske mest kendte seriemorder hedder Jack the Ripper, og han levede i slutningen af 1800-tallet. Mellem 31. august og 9. november 1888 myrdede og lemlæstede han mindst fem kvinder i slumkvarteret Whitechapel ved London.

Selv om det ?kun? gik ud over prostituerede, rystede mordene dengang den engelske befolkning. Jack the Ripper skar nemlig ikke blot halsen over på sine ofre. Han fjernede også deres indre organer med en præcision, der tydede på, at han kunne have haft en baggrund som kirurg.

Man har aldrig fundet ud af, hvem personen bag Jack the Ripper var. Flere bøger har forsøgt at komme med et bud, og ved hjælp af moderne teknologi er der stadig folk, der efterforsker sagen.

I slutningen af 1970?erne og begyndelsen af 1980?erne rendte en morder rundt i Nordengland, hvor han blev dømt for drab på 13 kvinder og angreb på syv andre. Som udgangspunkt forsøgte Peter Sutcliffe, der fik tilnavnet »the Yorkshire Ripper«, også kun at ramme prostituerede. Men da han dræbte en 16-årig butiksassistent, der ikke var prostitueret, øgedes mediernes opmærksomhed på sagen, og politiet følte et endnu større pres for at fange ham.

Peter Sutcliffe, der afsoner en livstidsdom for drabene, har fortalt, at det var stemmer fra Gud, der bad ham om at rydde gaderne for prostituerede.