Millionkrav fra Brønderslev-datter
I dette hus blev børnene i årevis udsat for massiv vanrøgt, og to af pigerne blev udsat for sexovergreb fra faren. Foto: Rene Schütze / POLFOTO
Den ældste datter i Brønderslev-sagen kræver 967.000 kroner i erstatning fra sin far og stedmor.

Forældrene i Brønderslevsagen afkræves millioner i erstatning for massiv vanrøgt, vold og seksuelle krænkelser gennem flere år.

Kravet kommer fra børnenes bistansadvokater. De kræver i alt to millioner kroner til de ti børn, skriver nordjyske.dk

Knap én million kroner skal gå til den 21-årige datter, oplyser pigens bistandsadvokat Mona Meelberg i Byretten i Hjørring.

"Det er vigtig, at hun kan komme videre med sit liv. Man skal tænke på, at de psykiske konsekvenser af det, der er sket, kan følge hende resten af livet. Det kan have indflydelse på skolegang, på et fremtidigt job og egne relationer til familie fremover," siger Mona Meelberg til nordjyskes web-tv.

Desuden har den ældste datter problemer med sine tæer, fordi hun har haft koldbrand i dem.

"Ligeså snart, det er koldt, kan hun have svært ved at gå," siger Mona Meelberg.

Der er tale om historisk høje erstatningskrav, men bistandsadvokaterne lagde vægt på, at sagen overgår alle tidligere sager om overgreb og vandrøgt.

Hvor stor, erstatningen til de ti børn bliver, afgøres tirsdag aften klokken 19 i Byretten i Hjørring. Her vil strafudmålingen til forældrene også blive afgjort.