Millioner skal spares på børn og ældre: Venstre vil genåbne budgettet
--- CITATVIDEO --- Rådmand Jane Jegind opfordrer borgmester Peter Rahbæk Juel til at genåbne næste års budget i Odense.

Videoen "Millioner skal spares på børn og ældre: Venstre vil genåbne budgettet" udsendt af "TV2/FYN" kan downloades på Ritzaus Videoweb www.videoweb.dk

Anvendelse af Ritzaus tjeneste for citatvideo og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene. Følg linket nederst på siden.

Det er i Odense Kommune igen nødvendigt at iværksætte spareplaner, der rammer børn, unge og ældre.

Af to politiske dagsordner fremgår det, at der skal spares 43 millioner kroner på børn- og ungeområdet, mens der skal findes 17 millioner kroner - svarende til 60 stillinger - på ældre- og handicapområdet. Venstre i Odense mener, at borgmester Peter Rahbæk Juel (S) skal genåbne budgettet for 2019.

- Vi synes ikke, det er i orden, at vi skal ud og skære på vores børn og vores svageste ældre. Det er bare ikke i orden. Det er en ommer. Det kan vi gøre bedre, hvis vi sætter os sammen, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) til TV 2/Fyn.

- Derfor vil vi gerne opfordre borgmesteren til at indkalde til forligspartismøde. Vi sætter os ned og får kigget på det, sådan vi sikrer, at vores børn kan få en ordentlig børnehave, og at vi ikke skal ud og lukke skoler, og at vi ikke skal ud og fyre lærere, lyder det fra Jane Jegind, som sidst på eftermiddagen tirsdag sendte et brev til Peter Rahbæk Juel. (Læs brevet underneden) I brevet skriver Jane Jegind blandt andet, at Venstre forslår, at det samlede byråd tager ansvar, "[...] så det ikke er byens mindste, udsatte børn og skolesøgende, der skal betale. Ligesom vi foreslår, at finde de resterende 6,7 mio kr til at fastholde den fulde klippekortsordning for de svageste ældre.

Borgmester forsvarer skattestigning

I et interview på TV 2/Fyn søndag aften beklagede borgmesteren, at det nu igen er nødvendigt at iværksætte spareplaner, der rammer børn, unge og ældre.

Peter Rahbæk Juel forsvarede dog samtidig skattestigningen på 0,8 procentpoint.

- Vi har fået 240 millioner kroner ind på skattestigningen i år, og der skal spares 44 milioner kroner, så det står sådan set 5-1 til velfærden, lød det fra Peter Rahbæk Juel på TV 2/Fyn søndag aften.

Søndag forklarede Peter Rahbæk Juel desuden, at han først blev bekendt med omfanget af millionbesparelserne blandt ældre, børn og unge, da dagordnerne blev offentliggjort 7. november.

Sparer på kernevelfærd

Venstre står fortsat ved forliget, der blev indgået om Odenses budget for 2019.

Jane Jegind håber dog, at borgmesteren vil være med til at kigge på, om der er andre områder end kernevelfærden i Odense, der kan spares på, og partiet vil til eventuelle drøftelser medbringe konkrete bud på, hvor pengene ellers kan findes.

Det er nu op til Peter Rahbæk Juel, om der igen skal kigges på fordelingen af penge i Odense Kommune.

Ovenstående citatvideo er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet.

Læs de fulde vilkår her: videoweb.ritzau.dk/vilkaar