Firma dømt: Ansatte skal betale kæmpebøde
Modelfoto. Foto: Iris / Ritzau Scanpix
To medarbejdere skal betale 125.000 kroner i bøde, efter virksomheden CMP Nedrivning er fundet skylding i kartelvirksomhed.

Virksomheden CMP Nedrivning er fundet skyldig i kartelvirksomhed og skal betale fem millioner kroner i bøde. To medarbejdere skal hver betale 125.000 kroner i bøde, afgjorde Retten i Hillerød fredag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

CMP Nedrivning er i dag et datterselskab i J. Jensen-koncernen. Virksomheden var tiltalt for i 11 tilfælde at have fremsendt såkaldte lånepriser til andre nedrivningsfirmaer.

Konkret skete der det, at en medarbejder fra CMP Nedrivning videresendte mails med tilbud på opgaver afgivet til en hovedentreprenør til Søndergaard Nedrivning og i et tilfælde også til nedrivningsvirksomheden Kingo Karlsen.

De medarbejdere fra CMP Nedrivning, som nu er fundet skyldige, sagde i retten, at tilbuddene blev sendt videre, fordi det var tilbud, som CMP afgav til Søndergaard og Kingo Karlsen, fortæller Frederiksborg Amts Avis.

Den forklaring købte retten dog ikke, men valgte i stedet at lytte til vidnerne i sagen, som blandt andre var Mads og Tommy Søndergaard, der fortalte, om at dette var eksempler på den udbredte praksis med lånepriser i branchen, og retten fandt både virksomheden og de to ledende medarbejdere skyldige i at indgå aftaler, der har til formål at begrænse konkurrencen.

Fr.Borg Amts Avis
via Listen To News