Millionbedrag: Chef i rengøringskoncern tiltalt
Medejer og bestyrelsesmedlem i Forenede Service risikerer op til tre års ubetinget fængsel og en stor bøde på grund af svindel.
Foto: Torben Christensen/Scanpix/arkiv

Omkring 11 millioner kroner i perioden 2010-2012. Så meget er Michael Krogh tiltalt for med forsæt at have unddraget Skat for. Han er medejer og bestyrelsesmedlem i koncernen bag Danmarks næststørste rengøringsfirma, Forenede Service,   

Det skriver Politiken søndag med udgangspunkt i Nordsjællands Politis formelle anklage mod Michael Krogh.

Ifølge Politiken solgte Michael Krogh aktier for 26,2 millioner kroner til koncernen, men det fremgår af anklageskriftet, at han ikke oplyste om aktiesalget på sine selvangivelser for de tre år, 2010, 2011 og 2012.

En dom for groft skattesvig for et beløb i den størrelsesorden kan føre til en straf på mellem to og tre års ubetinget fængsel samt en bøde på et beløb svarende til det, der er blevet unddraget skattevæsenet, viser retspraksis.

Flere års efterforskning

Skattesagen er kulminationen på flere års efterforskning og er en udløber af Nordsjællands Politis efterforskning af Forenede Services underleverandører i Nordsjælland.

Frem til sommeren 2012 udførte underleverandørerne rengøringsopgaver på skoler og institutioner, skriver avisen.

Det skete i lyset af mange skandaler om udnyttelse af fattige østeuropæere, sorte penge og slavelignende forhold.

Her er det blandt andet kommet frem, at en serviceleder i april 2015 blev fyret, fordi flere rumænske kvinder stod frem og fortalte, at de skulle stå seksuelt til rådighed, hvis de ville have et arbejde.

Flere underleverandører er desuden blevet dømt for grov økonomisk udnyttelse, brug af illegale medarbejedere og grov skatte- og momssvindel.

Ledelsen afsløret

Ledelsen i Forenede Service har hele tiden nægtet ethvert kendskab til underleverandørernes metoder.

Men i dag, søndag, stod den tidligere administrerende direktør i Forenede Service, Steen Gede, frem sammen med den tidligere sikkerhedschef Jens Nielsen.

De fortalte, at underleverandørerne i selskabets region i Nordsjælland kun udadtil var selvstændige virksomheder.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.