Milliardær med skumle Balkan-forbindelser står bag FCN-køb

Robert Finch, der som direktør i energikoncern forsynede Serbien med olie i 90'ernes krige, investerer i FCN.
Zeljko Raznatovic, bedre kendt som "Arkan", stod i spidsen for den frygtede milits Tigrene, der menes at stå bag drab på hundredvis af uskyldige mennesker under krigene på Balkan. Her ses serbisk politi under efterforskningen af et drab på en af "Arkans" livvagter i 2004. Selv døde han i 2000.
Zeljko Raznatovic, bedre kendt som "Arkan", stod i spidsen for den frygtede milits Tigrene, der menes at stå bag drab på hundredvis af uskyldige mennesker under krigene på Balkan. Her ses serbisk politi under efterforskningen af et drab på en af "Arkans" livvagter i 2004. Selv døde han i 2000. Foto: VLADISLAV MITIC/AP

Den udenlandske investorgruppe, der i sidste uge stod bag opkøbet af fodboldklubben FC Nordsjælland, har indtil videre været relativ anonym, hvis man ser bort fra briten Tom Vernon, der står i spidsen for gruppen.

Men nu viser det sig, at også den britiske milliardær Robert Finch står bag det opsigtsvækkende køb af superligaklubben, skriver Berlingske Business.

Ud over at være partner i investeringsselskabet Talis Capital har han tidligere været direktør i den globale energikoncern Vitol, og han er i den rolle blevet kædet sammen med en dømt krigsforbryder fra krigen på Balkan i 1990'erne, skriver avisen.

Tom Vernon bekræfter over for Berlingske Business, at Robert "Bob" Finch er en del af investorgruppen.

- Talis Capital har talrige investorer, der tager del i projektet (i FC Nordsjælland, red.), og som er blevet inspireret af dets vision. Blandt investorerne er en af medstifterne af Talis Capital, Bob Finch, skriver han.

Det er endnu uvist, hvilken rolle Finch og de øvrige investorer skal spille i FC Nordsjælland. Først i det nye år ventes en ny bestyrelse at blive sammensat.

Robert Finch blev efter årtusindskiftet hovedperson i en opsigtsvækkende sag i Storbritannien, efter at hans selskab Vitol under Balkan-krigene forsynede Slobodan Milosevics Serbien med olie.

I den forbindelse mødtes Robert Finch blandt andet med den senere dømte krigsforbryder Zeljko Raznatovic, bedre kendt som "Arkan", som stod i spidsen for den frygtede milits Tigrene, der menes at stå bag drab på hundredvis af uskyldige mennesker.

Robert Finch har i britiske medier tidligere erkendt, at mødet med "Arkan" ikke så godt ud.

Ifølge Berlingske Business har Robert Finch ved flere lejligheder besøgt Farum for at bese klubbens faciliteter op til købet i sidste uge.

Han skulle også have været til stede ved pressemødet 15. december i Farum.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.