Gæsterne er landet i terrassemøblerne, solen skinner fra en skyfri himmel, og varmen ligger tungt over selskabet.
Her kommer et serveringsfad med kølende drikkevarer som sendt fra himlen. Og faktisk alverdens drinks op med is - med eller uden alkohol.
- Man kan både bruge flødeis og sorbeter i drinks. Det kommer an på, om det skal være læskende eller mere dessertagtigt, fortæller Anders Hansen, som er medejer af Hansens Flødeis.
- Man kan også lave børnedrinks eller en voksencocktail, siger han.
Her får du inspiration til sommerens kølende, læskende og syndige drinks med is.
1) Milkshake.
En klassiker, der gjorde sit indtog med de amerikanske diners i 50'erne, er milkshaken.
Og den er ingen sag at lave hjemme i køkkenet med en blender.
- Man tager tre scoops is, 1-1,5 deciliter mælk, og så blender man løs, siger Anders Hansen, som er fjerde generation i Hansens Flødeis.
Du kan variere smagen, alt efter om du bruger vaniljeis, chokoladeis, eller hvad du er i humør til.
Det vigtige er bare, at der er tale om en god flødeis. Brug sødmælk - eller som minimum letmælk, siger ismanden.
- Konsistensen afhænger af, hvor kold eller varm din is er til at starte med. Jeg vil anbefale omkring minus 14-15 grader. Så den skal ud at temperere på bordet.
- Så kan den kugles op og blendes nemmere. For blender man længe, bliver den tyndere, forklarer Anders Hansen.
Når du har lavet din milkshake, kan du pynte den med flødeskum, bær eller chokolade. Du kan også sprøjte chokoladesovs eller fudge på indersiden af glasset, inden du hælder milkshaken op.
2) Voksenmilkshake.
Hvis du har lyst til at eksperimentere lidt med din milkshake, er der også et helt drinksunivers at kaste sig ud i.
På Roskilde Festival serverede Hansens Flødeis masser af cocktailvarianter. Og her var white kahlua den mest populære ifølge Anders Hansen.
- Man blender sin vaniljemilkshake med alkoholen. Det kan være to centiliter kahlua og to centiliter vodka - afhængig af hvor stærk man vil have den, siger han.
3) Floats.
Et andet koncept fra den amerikanske diner, som ikke har slået nær så meget igennem herhjemme, er floats.
Her er udgangspunktet sodavand med en kugle vaniljeis. I USA er det ofte rootbeer, men du kan sagtens variere drinken efter dine egne præferencer.
- Det kan være en syrlig appelsinvand eller gingerale med vaniljeis. Det fungerer rigtig godt at kombinere det syrlige med den runde, fyldige flødeis, siger Anders Hansen.
Temperer isen på køkkenbordet, så den er minus 14-15 grader.
- Så kan du kugle isen flot op, så den ligger og flyder i drinken, siger han.
4) Cocktails med sorbet.
Har du lyst til at lave et sommertwist på din cocktail, kan du også servere den som en float med en kugle sorbet.
- Overvej, hvilken sorbet der passer til din favoritcocktail. Hvis det er en mojito kunne det være hyldeblomst- eller citronsorbet. Der er 100 procent fri leg, siger Anders Hansen.
Du kan også få en superenkel sommerdrink ved at blende tre kugler hyldeblomstsorbet med den mængde vodka, du har lyst til.
/ritzau fokus/
Af Anna Raabæk, Ritzau Fokus
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.