Militant leder kan være dræbt i Pakistan
Et CIA-angreb kan have dræbt lederen af Haqqani-netværket, som er bag nogle af de værste angreb i Afghanistan.

Et amerikansk droneangreb mod mål i Pakistans lovløse, nordvestlige hjørne kan have kostet livet for den operationelle leder af det militante Haqqani-netværk.

Det siger pakistanske efterretningskilder og kilder blandt de militante grupper.

Lederen, Badruddin Haqqani, menes at stå bag nogle af de voldsomste angreb mod afghanske myndigheder og vestlige soldater i Afghanistan.

- Vores informanter har sagt, at han er dræbt i droneangrebet den 21., men vi kan ikke bekræfte det, siger en pakistansk efterretningskilde.

Hvis det bekræftes, vil det være et alvorligt tilbageslag for Haqqani-netværket, som er allieret med Taliban-bevægelsen og er en af USA's værste fjender i Afghanistan.

- Vi er 90 procent sikre på, at han befandt sig i det hus, der blev angrebet af en drone i tirsdags, siger en anden pakistansk efterretningskilde.

Samme melding kommer fra kilder tæt på Haqqani-netværket.

Angrebet fra de førerløse fly, som den amerikanske efterretningstjeneste CIA står bag, fandt sted i i Nord-Waziristan, et klandomineret pakistansk område tæt på den afghanske grænse, som er højborg for mange af de militante grupper, der opererer i Afghanistan.

25 mennesker blev dræbt ved angrebet, de fleste af dem medlemmer af Haqqani-familien, siger en af de pakistanske kilder.

En af Badruddins slægtninge afviser, at den militante leder skulle være død, og betegner oplysningen som "grundløs".

Det kan være vanskeligt at få bekræftet, om militante er dræbt i denne type angreb, idet de ofte finder sted i fjerntliggende egne, som er vanskeligt tilgængelige.

/ritzau/Reuters