Militærtræning til danske muslimer
Det konservative bestyrelsesmedlem Safia Aoude har selv fået militærtræning i Mellemøsten og tilbød at videreformidle kontakt til danske muslimer.

Læs også:
Arabisk skolelærer afviser holocaust-kritik

Flere oplysninger belaster nu det konservative bestyrelsesmedlem Safia Aoude. Hun står allerede over for en eksklusionssag efter en fotomanipulation af to islamkritikere med falske hagekors.

Safia Aoude har ifølge et avisinterview fra 1997 modtaget militærtræning i et arabisk land. Her tilbyder hun samtidig at formidle kontakter til andre danske muslimer. Hun vil dog ikke sige, hvor hun har modtaget træningen.

- Men jeg vil da gerne sige til andre udlændinge eller indvandrere, som føler at de har behov for en militæruddannelse, men ikke kan få den i Danmark, fordi de bliver opfattet som en sikkerhedsrisiko, at der findes flere lande i den arabiske verden, hvor det er muligt at få en militæruddannelse ­ hvis bare man er araber, behøver man ikke have statsborgerskab. Vi vil meget gerne hjælpe med at formidle kontakten, sagde Safia Aoude i interviewet til Berlingske Tidende som talsmand for foreningen Islamic Student Organization.

Safia Aoude vil dog ikke fortælle, hvor mange medlemmer foreningen har, da hun ikke vil hjælpe Politiets Efterretningstjeneste.

- Der er ikke grund til at hjælpe PET mere end højst nødvendigt, men jeg kan sige så meget, at vi hverken er hundredevis eller tre-fire personer, men adskillige stykker, siger Safia Aoude og tilføjer, at nogle af organisationens medlemmer har haft besøg af PET.

 Ifølge artiklen arrangerede Safia Aoudes organisation også studieture til terrorbevægelsen Hizbollah i Libanon og regimet i Libyen.

I et nyhedsbrev fra november 1996 satte Islamic Student Organization et billede af forfatteren Salman Rushdie med et sigtekorn eller en skydeskive mellem øjnene.

Ifølge Safia Aoude blev hun på et tidspunkt smidt ud af Hjemmeværnet, fordi hun havde for markante synspunkter.

De Konservative vil dog ikke have noget hastværk og vil lade en eventuel eksklusionssag tage den tid, den tager.

- Jeg tager selvfølgelig de her oplysninger til efterretning, og de vil indgå i bedømmelsen. Men det afgørende er, at Safia Aoude får en fair behandling, vi skal ikke have nogen panikløsninger her, siger Svend Bergstein, formand for den københavnske vælgerforening, hvor Safia Aoude er bestyrelsesmedlem i 1. kreds på Østerbro.

Safia Aoude vil ikke udtale sig til Nyhedsavisen. Hun har aldrig ville fortælle, hvor hun stammer fra, men hun er født i Tyskland i 1970, kom til Danmark i 1978 og er dansk statsborger.

Safia Aoude underviser i historie og samfundsfag på den arabiske friskole DIA på Nørrebro og er bestyrelsesmedlem i foreningen Muslimer i Dialog.

Flere historikere beskylder desuden Safia Aoude for at bruge den samme retorik som holocaustbenægtere om udslettelsen af Europas jøder under 2. Verdenskrig på sin hjemmeside.