Militæret bøjer sig: Ja til præsidentvalg
Fremrykkelsen af præsidentvalget næste år er en stor indrømmelse fra militærets side, skriver BBC. Foto: Polfoto/AP Photo/Khalil Hamra / POLFOTO
Titusinder af mennesker er tirsdag aften mødt frem på Tahrir-pladsen i protest mod landets militære herskere, som nu går med til valg.

Efter flere dage med voldelige protester i Kairos gader er militære ledere i Egypten her til aften gået med til at fremskynde processen frem mod et præsidentvalg. Det skal holdes 30. juni næste år.

Parlamentsvalget i næste uge vil samtidig gå videre som planlagt. Det skriver BBC, der kalder det fremrykkede præsidentvalg en stor indrømmelse fra militæret.

Beslutningen er truffet, efter politiske grupper har holdt møde med medlemmer af de væbnede styrkers suveræne råd, der er Egyptens øverste ledelse, efter diktatoren Hosni Mubaraks fald i februar.

Titusinder af mennesker er tirsdag aften mødt frem på Tahrir-pladsen efter dage med protester mod landets militære herskere. Demonstranterne frygter, at militæret har til hensigt at holde på magten, uanset udfaldet af parlamentsvalget.

Men det afviser Emad Abdel Ghafour, leder af den ultra-konservative Nour-parti, over for Reuters.

"Præsidentvalg vil blive afholdt i slutningen af juni sammen med de sidste forberedelser til at overdrage magten i 1. juli," siger han og tilføjer:

"Vi blev enige om at acceptere Essam Sharafs regering fratræden og går med til at etablere en national frelse regering."

Premierminister Essam Sharaf var udnævnt af militæret, men fratrådte i mandags efter tre dages voldelige demonstrationer.