Militær: Mubarak-minister skal danne regering
Det er denne mand, som inden mandag skal forsøge at danne en overgangsregering. Foto: Polfoto/AP Photo/Mohamed El Dakhakhny, file / POLFOTO
Kamal Ganzouri har sagt ja til at blive Egyptens premierminister og vil nu danne en ny regering, fortæller talsmand for den egyptiske hær.

I slutningen af ??1990'erne var han premierminister under Egyptens nu væltede præsident Hosni Mubarak.

Og nu kan egypterne se frem til igen at se Kamal Ganzouri på den post, melder oberstløjtnant Amr Imam, der er talsmand for den egyptiske hær. Det skriver CNN.

Efter et møde med Egyptens regerende militærråd har Ganzouri nemlig sagt ja besidde stillingen, mens han vil stå for at danne en ny overgangsregering.

Og det skal han gøre hurtigt, således at den nye regering er på plads, inden Egypten indleder parlamentsvalget på mandag.

Siden weekenden har Egypten - og især hovedstaden Kairo - været præget af voldsomme demonstrationer. Det fik tidligere på ugen premierminister Essam Sharafs regering til at indgive sin afskedsbegæring.

Den 78-årige Kamal Ganzouri anses som et kontroversielt valgt blandt nogle af oprørene. Her kan hans fortid som premierminister under Mubarak være en torn i øjet blandt de demonstranter, som vil have, at Egypten bryder fuldstændig med den tid.

Kilde: CNN