Militær finder 35 lig i efterladte lastbiler

Ligene er fundet på to lastbiler i Mexico. Nogle af ofrene havde deres hænder bundet og viste tegn på tortur.
Siden 2006 har præsidenten i Mexico erklæret krig med narkohandlere. Tirsdag præsenterede militæret to af de mænd, Saul Solis Solis, højre, og Mario Alberto Gordillo, som er anklaget for at være medlemmer af narkokarteller.
Siden 2006 har præsidenten i Mexico erklæret krig med narkohandlere. Tirsdag præsenterede militæret to af de mænd, Saul Solis Solis, højre, og Mario Alberto Gordillo, som er anklaget for at være medlemmer af narkokarteller. Foto: Polfoto/AP Photo/Marco Ugarte / POLFOTO

I en tunnel på en trafikeret vej i staten Veracruz i Mexico har militæret opdaget 35 forladte lig i to lastbiler.

Det meddeler de mexicanske myndigheder, skriver BBC News.

Allerede tirsdag eftermiddag begyndte privatfolk i området omkring den omtalte vej i centrum af byen Boca del Rio at skrive på det sociale netværk Twitter, at bevæbnede mænd iført militæruniformer blokerede tunnellen og læssede lig.

Lokale medier fortæller desuden, at nogle af ofrene havde deres hænder bundet og viste tegn på at være blevet tortureret.

På vegne af myndighederne forklarer general Reynaldo Escobar, at ligene blev fundet i to biler, og at foreløbig syv af ofre er blevet identificeret.

"Vi er begyndt med undersøgelserne og har identificeret nogle af ligene, og vi kan bekræfte, at de alle havde tidligere straffeattester og var involveret i organiseret kriminalitet, som kidnapning, pengeafpresning, mord og andre forbrydelser," siger Escobar, og understreger:

"Vi har aldrig oplevet en situation som denne før."

I staten Veracruz, der ligger på den Mexicanske Golfkyst, har der været en stigning i narkotikarelaterede vold i de seneste måneder.

Mere end 40.000 mennesker er blevet dræbt i Mexico, siden præsident Felipe Calderon erklærede krig mod narkokarteller i 2006.

Kilde: BBC News

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.