Mikkel Thygesen til Gladbach
FC Midtjylland-spilleren Mikkel Thygesen har skrevet under på en kontrakt til sommeren 2010 med Bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach.

Læs også: Thygesen melder fra til ligalandsholdet

Så kom han af sted alligevel: Mikkel Thygesen har skrevet under på en kontrakt med Bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach.

Ifølge Borussia Mönchengladbach drejer det sig om en kontrakt, som løber indtil 30. juni 2010.

Mikkel Thygesen bestod tirsdag det obligatoriske lægetjek i den hæderkronede tyske klub, der i forvejen tæller en hel stribe af danskere: Thomas Helveg, Bo Svensson, Kasper Bøgelund og Sebastian Svärd.

Klubben ligger i øjeblikket placeret som nummer 16 i Bundesligaen.

»Vi har i mange måneder været tæt på spilleren. Vi har set ham mange gange, og vi glæder os over, at han til slut har besluttet sig for os. Han er en meget interessant, hurtig og målfarlig mand, der kan hjælpe os i det offensive,« siger den tyske klubs sportschef, Peter Pander.

Også Mikkel Thygesen er glad for, at det endelig er lykkedes ham at komme af sted til Tyskland efter, at det sidste forsøg med Alemannia Aachen gik i vasken.

»Bundesligaen er en stor udfordring for mig. Jeg glæder mig over, at skiftet er gået i orden,« siger den danske midtbanespiller til klubbens hjemmeside.

Til DNY siger FCM-sportsdirektør Jens Ørgaard, at prisen på den nykårede landsholdsspiller er »væsentlig højere« end de små ni millioner kroner, som Aachen fik afslag på i weekenden.

I morgen flyver Mikkel Thygesen, som har fået tildelt trøje nummer 7, med sine nye holdkammerater på træningslejr i Portugal, og han kan debutere 27. januar, når Mönchengladbach gæster Cottbus.