Mikkel Hansen: Vi mangler 20 procent
Mikkel Hansen mener, at håndboldlandsholdet skal forbedre sig på alle punkter i OL-kvartfinalen mod Sverige.

Det danske håndboldlandshold skal finde noget ekstra frem til onsdagens OL-kvartfinale mod Sverige, i forhold til hvad holdet hidtil har præsteret i London.

Det vurderer verdens bedste håndboldspiller, Mikkel Hansen.

- 20 procent eller sådan noget, siger danskeren på spørgsmålet om, hvor meget der mangler i det danske spil.

- Der mangler lige det sidste i stort set alle facetter af spillet. Forsvar, kontra, angreb og skud, det at holde sin mand og lave gennembrud, remser backen op.

Danmark vandt fire af fem kampe i OL's gruppe B. Men den syngende lussing på 21-32 i kampen mod Kroatien og den efterfølgende smalle sejr på 26-24 over Sydkorea har fået landstræner Ulrik Wilbek til at bimle med alarmklokkerne.

Spillet skal blive bedre, hvis Danmark skal nå langt ved OL, vurderer landstræneren, og Mikkel Hansen er altså enig.

- Det er svært at sige, hvad det er, men der mangler et eller andet. Jeg håber helt sikkert, at det kommer, når vi spiller kvartfinale, for der bør man være klar.

- Kampen i går mod Sydkorea bar lidt præg af, at tændingen var minimal efter min mening, siger Mikkel Hansen med henvisning til, at Danmark allerede var sikkert videre til kvartfinalerne.

Han regner derfor med bedre dansk spil mod svenskerne.

- For os handler det om at spille rigtig godt defensivt og så få Niklas Landin eller Marcus Cleverly i gang i målet. Og så få løbet. I går synes jeg, at man kunne se fremgang i kontraspillet, det gik hurtigere end tidligere, og vi fik lavet nogle mål.

- I vores angrebsspil skal vi have svenskerne ud af zonerne. De er rigtigt dygtige til at stå i deres zoner og dække fladt op med dygtige målmænd bag forsvaret, siger Mikkel Hansen.

/ritzau/

via Listen To News