Mikkel Hansen afviser undskyldning: Vi er vant til pres
Mikkel Hansen føler sig ikke tynget af det pres, som Gudmundur Gudmundsson ser som en ulempe for EM-holdet.

Et urealistisk højt pres fra omgivelserne om at håndboldlandsholdet skal vinde hver gang. Det er ifølge landstræner Gudmundur Gudmundsson en af årsagerne til, at Danmark skuffende røg ud af EM inden semifinalen.

Islændingen mener, at spillerne var påvirkede af presset. Det billede genkender Mikkel Hansen ikke for sit eget vedkommende.

- Jeg er vant til at spille under stort pres i PSG, som er en af de største klubber i Europa. For mig har det aldrig været noget problem at spille under pres, siger Mikkel Hansen.

Er det din følelse, at truppen som helhed har været tynget af presset?

- Det synes jeg ikke. Vi er vel alle sammen vant til at spille i mere eller mindre store klubber, hvor der er pres på hver dag, siger Hansen.

Genkender du billedet af, at omgivelserne har meget høje forventninger til jer?

- Det er rigtigt til en vis grad. Efter at have vundet med seks mål over Rusland snakkede alle om, hvor dårlige vi var. Men det har så vist sig siden, at Rusland var et meget godt hold, der spillede lige op med alle.

- Nogle gang burde man måske glæde sig over, når vi vinder en kamp, selv om det måske ikke sker overbevisende, mener Paris Handball-spilleren.

Men I er vel også selv meget selvkritiske?

- Jo, når der er ting, som vi mener, vi kan gøre meget bedre. Ellers når vi vel ikke det niveau, vi gerne vil være på, siger Mikkel Hansen.

Han mener, at andre ting gjorde udslaget for, at Danmark først smed sejren mod Sverige, og siden igen tabte alt på gulvet i slutfasen mod Tyskland.

- Generelt skal vi være langt mere koldblodige, når tingene skal afgøres. Kampen mod Sverige burde vi have afgjort allerede i første halvleg. Vi skal slå til, når vi får chancerne, og det gjorde vi heller ikke mod Tyskland, siger Hansen.

Danmark runder sit EM af med kampen om femtepladsen fredag mod Frankrig.

/ritzau/