Michael Jakobsen er et lægetjek fra FCK
FC København forstærker forsvaret med den tidligere danske landsholdsspiller Michael Jakobsen.

Superligaklubben FC København henter forstærkning til midterforsvaret, inden holdet skal ud i to afgørende kampe om at komme med i dette års Champions League.

Hovedstadsklubben er nemlig blevet enig med den spanske klub Almería om et køb af den tidligere danske landsholdsspiller Michael Jakobsen, der dermed flytter tilbage til Danmark efter to år i det spanske.

Jakobsen har sagt farvel til holdkammeraterne og er rejst til Danmark for blandt andet at gennemgå det sædvanlige lægetjek i sin kommende klub, oplyser Almerías hjemmeside.

Dermed får FC København yderligere konkurrence om forsvarspladserne, hvor de to islændinge Sölvi Ottesen og Ragnar Sigurdsson indtil videre ser ud til at være førstevalg. Også Kris Stadsgaard kæmper om en fast plads på holdet.

Michael Jakobsens fordel i forhold til de tre konkurrenter kan blive, at han er venstrebenet og dermed kan give mere balance, når bolden skal føres frem ad banen.

Jakobsen var som helt ung i PSV Eindhoven, men det var efter hjemkomsten til AaB i vinteren 2005, at karrieren begyndte at tage fart. Han blev siden dansk mester med den nordjyske klub og nåede også at få erfaring i Champions League.

I sommeren 2010 skiftede han til den spanske klub, der dengang lå i den bedste række, og i løbet af sine to sæsoner blev han noteret for 54 kampe.

Han har spillet fem landskampe for Danmark. Senest i VM-kvalifikationskampen mod Ungarn i Parken i oktober 2009.

/ritzau/