Mexico sætter militær ind i narkokrig
Mexicos regering sætter nu hæren ind mod narkobaroner i delstaten Michoacan. På et år har narko-kartellers interne kampe kostet 500 livet.

En narkrokrig raser i den mexicanske delstat Michoacan. På kun et år har 500 mennesker mistet livet i kampe mellem forskellige bander og med politiet. Nu har Mexicos centrale regering fået nok og sender mere end 5.000 soldater til Michoacan, skriver Reuters.

Soldaterne skal lave vejsprærringer og kontrolposter omkring byerne i staten, og de skal storme forskellige narkobuler.

Michoacan ligger ud til Stillehavet og er et knudepunkt i landets omfattende narkosmugling til USA. Allerede i denne weekend fangede soldater flere bandemedlemmer i tre forskellige operationer i staten, og i sidste uge opsnappede regeringens folk hele 20 ton efedrin, som kan bruges til at lave det farlige stof methamfetamin.

»Vi vil tage de områder tilbage, som de kriminelle har erobret. Slaget mod organiseret kriminalitet er kun lige begyndt,« siger Mexicos indenrigsminister Francisco Ramirez Acuna til BBC.

Mexicos nye præsident, Felipe Calderon, lovede i sin valgkamp at bekæmpe Mexicos mange narkobander, som reelt kontrollerer flere områder på kysten og ofte er bedre bevæbnet end politiet.