Mexico oplyser 19 km vej for paven med mobiltelefoner
Pave Frans bliver mødt af 19 kilometer lyskæde af mexicanere med mobiltelefoner, når han lander i Mexico City om fem dage. Foto: Gregorio Borgia/AP/AP
Katolikker i landet glæder sig til besøget af paven, og spændingen er gengældt, forsikrer paven i videobesked.

Når pave Frans i næste uge besøger Mexico, bliver han modtaget af et kilometerlangt lysskær fra tusindvis af mobiltelefoner.

De mexicanske arrangører planlægger at sætte rekord for den længste lyskæde af mennesker, når den katolske kirkes overhoved kommer til landet.

Katolikker vil stå i begge sider af den 19 kilometer lange vej fra lufthavnen til Mexico City. Dermed er tanken, at de når op på i alt 38 kilometer, hvilket ifølge arrangørerne er rekord.

I en videobesked fortæller den 79-årige pave, at han glæder sig til at besøge Jomfruen af Guadalupe-basilikaen, men også planlagte møder med fattige og voldsofre.

- Der er ikke længe til mit besøg i Mexico, og jeg er meget glad. Jeg føler stor lykke. Mexicanere har altid haft en særlig plads i mine bønner, siger pave Frans.

Han lander i byen fredag aften i næste uge.

- Vi vil modtage den hellige fader med en særlig mur, som vi kalder en mur af lys og bøn, siger Roberto Delgado fra velkomstkomitéen.

Paven er i Mexico fra 12. til 16. februar, og han skal besøge flere byer.

Blandt andet kommer han forbi Juarez, der ligger nær grænsen til USA - en by som er plaget af vold og narkokriminalitet.

/ritzau/AFP