Mexicansk narkoleder indrømmer 1500 mord

Præsident Felipe Calderón mener anholdelsen kommer til at betyde langt færre narkorelaterede mord i Mexico.
Her bliver narkobossen Jose Antonio Acosta Hernandez vist frem for offentligheden efter anholdelsen.
Her bliver narkobossen Jose Antonio Acosta Hernandez vist frem for offentligheden efter anholdelsen. Foto: AP Photo/Marco Ugarte / POLFOTO

En massakre ved en fødselsdagsfest for teenagere er bare en af de modbydelige forbrydelser, en mexicansk narkoboss i dag har taget ansvaret for.

I alt erkender den 33-årige Jose Antonio Acosta Hernandez at have givet ordre til intet mindre end 1500 mord, skriver flere internationale medier. Han blev anholdt i det nordlige Mexico sidste fredag.

Landets præsident, Felipe Calderón, skriver på Twitter, at fangsten er "det største slag" mod organiseret kriminalitet, siden regeringen gav 5000 politibetjente til opgave at standse den ekstreme narkokriminalitet, der hærger landet, og som alene sidste år kostede mindst 3000 mennesker livet.

Acosta, der går under navnet 'El Diego', er selv tidligere politibetjent, men valgte altså på et tidspunkt en mere lyssky og brutal karriere, som en af Mexicos mest koldblodige narkobaroner. Politiet og US Drug Enforcement Administration mener blandt andet, at han står bag mordet på en amerikansk ambassademedarbejder i landet samt hendes ægtefælle.

Det formodes, at 'El Diego' er i spidsen for banden La Linea, som består hovedsagligt af politiafhoppere og lejemordere. Udover mord benytter gruppen sig flittigt af kidnapninger med krav om enorme løsesummer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.