Meulensteen i hårdt angreb på Brøndby
En hollandsk avis citerer René Meulensteen for at sige, at Brøndby IF er ’meget syg’ og savner ekspertise i organisationen. Eks-træneren afviser udtalelserne, men den hollandske journalist holder hollænderen fast på kritikken.

René Meulensteen, der fredag stoppede som træner i Brøndby, har overfor en hollandsk journalist udtalt massiv kritik af Superligaklubben, som han betegner som en syg patient, der kræver akut behandling.

I en artikel i avisen Algemeen Dagblad kunne man blandt andet læse, at René Meulensteen langer ud efter Brøndbys organisation.

»Brøndby skrev i sidste uge i en pressemeddelelse, at jeg stoppede på grund af familien. Men der spiller meget større sager ind. Brøndby kæmper med to problemer: Der er ingen kemi i den nuværende trup, og på mange pladser i organisationen mangler den nødvendig ekspertise,« siger Meulensteen i interviewet.

Han understreger, at Brøndbys placering som nummer syv i Superligaen ikke er grunden til opsigelsen.

Skulle klubben reddes, ville det kræve markante ændringer. Dem har Meulensteen presset på for de seneste måneder, men der har ingen opbakning været fra ledelsen.

Han har desuden bedt klubdirektør Per Bjerregaard om, at Brøndby skulle skille sig af med tre bestemte spillere af tvivlsom kvalitet og med lange kontrakter, og som desuden har haft en negativ indflydelse på holdånden i truppen. Det ville Bjerregaard ikke.

»Af frygt for at skabe konflikt med truppen, og fordi det ifølge bestyrelsen ville være spild af penge. Ja, på kort sigt måske, men for en sund fremtid var det i mine øjne tvingende nødvendigt,« siger Meulensteen ifølge den hollandske avis.

Benægter kritik

Da nyheden om den hollandske avis-artikel dukkede op tirsdag, benægtede den tidligere Brøndby-træner at være blevet interviewet til den hollandske avis.

»Jeg har ikke givet interview til Algemeen Dagblad, det er helt sikkert. Jeg har selv læst artiklen og undrer mig,« sagde Meulensteen til blandt andre Tipsbladet.dk

Den hollandske journalist Ramon Pim, som står bag artiklen, bekræfter overfor DNY, at der ikke er foregået et formelt interview. Til gengæld holder han fast i, at hvert af Meulensteens ord er sande.

»Artiklen er baseret på telefonsamtaler mellem mig og René i november og december,« forklarer journalisten over telefonen fra Holland.

De to aftalte dengang ikke at trykke artiklen på det tidspunkt, men da Ramon Min i sidste uge hørte nyheden om Meulensteens afgang, ringede han Meulensteen op for at tjekke, om det passede. Og da René Meulensteen ikke frabad sig at få en artikel trykt, mener Ramon Min, at han havde grønt lys til at skrive artiklen med Meulensteens kritik af Brøndby.

»René er en voksen mand. Han vidste, at vi ville lave en historie, og så kunne han havde sagt, ’hey, Ramon, lad være med at trykke den’, men det gjorde han ikke,« fortæller Ramon Min fra Algemeen Dagblad.

Brøndbys direktør, Per Bjerregaard, nægter at udtale sig om sagen.

»René Meulensteen har skrevet under på en aftrædelses-ordning, og der står, at vi ikke kommenterer bruddet. Og det har jeg tænkt mig at overholde,« siger han.