Meulensteen forlader Brøndby
René Meulensteen har besluttet at stoppe på posten som cheftræner i Brøndby.

Brøndby skal have ny cheftræner. René Meulensteen har i samråd med sin familie besluttet at vende tilbage til England, oplyser Brøndby IF i en pressemeddelelse.

Klubbens ledelse har accepteret beslutningen, og René Meulensteen fratrådte derfor fredag som cheftræner for Brøndby IF.

»Klubben har ikke fyret sin cheftræner – og cheftræneren har ikke fyret klubben. Når træneren alligevel forlader sit job nu, er begrundelsen – med hans egne ord: ’Hvis man skal fungere optimalt som træner – og dermed forbillede for andre mennesker – skal den helhed, man lever i, også være optimal. Og det blev livet i Danmark ikke for os.’,« skriver klubben i pressemeddelelsen.

BIF-direktør Per Bjerregaard beklager Meulensteens beslutning:

»Vi er kede af at René forlader os, men vi har fuld forståelse for hans situation og respekterer hans beslutning. René har haft en svær sæson med et hold, der dels var stærkt svækket af skader, dels inde i en mindre god periode. At vi ikke præsterede det, vi burde på fodboldbanen i Renés trænertid, er bestemt ikke hans skyld. Snarere tværtimod. René er en særdeles dygtig og meget målrettet træner. Hertil kommer, at han har et behageligt og vindende væsen, som både ledere, spillere, fans og klubbens øvrige interessenter har sat stor pris på,« siger Per Bjerregaard.